Ovnsbakt kyllinglårfilet med rosettkålsalat og peppersaus
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt kyllinglårfilet med rosettkålsalat og peppersaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser
Kjøttet på kyllinglåret er alltid det saftigste, og med en spennende rosettkålsalat med appelsin er dette en velsmakende rett full av inspirasjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ts
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Olje
1 ts
Finsnittet rødkål
100 g
Rosettkål
1 pakke
Appelsin
1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Peppersaus
1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 585 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare tid, kan kyllingen legges direkte på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 12 minutter av steketiden til potetene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når du tar dem ut av ovnen. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen på stekebrettet sammen med potetene de siste 8–10 minuttene av steketiden.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Skyll rosettkålen. Stek rosettkålen og rødkålen i 4–5 minutter. 
 Skrell og del appelsinen i tynne båter. Bland sammen rødkålen, rosettkålen, appelsinbåtene og litt olivenolje i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme! 
125 g Poteter: 140 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!