Stekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær

Stekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 582 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det stekesjy igjen i pannen etter kjøttet, kan du tilsette det i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og løken i båter. Ha potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien i en skål og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brokkolien på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med persilladen mot slutten av steketiden. 
 Server tyttebærene til retten.
God middag!