Glutenfri
Bakt torsk med hjemmelaget potetmos
gulrøtter og eggesmørRetten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Egg
1–2 stk
Norsk eple
½ stk
Estragon
½–1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Smør
50 g
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 612 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en eggedeler når eggene skal kuttes: Kutt ett og ett egg i deleren både på langs og på tvers. Kok gjerne smøret til det er gyllenbrunt og lukter av nøtter.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft, og kok opp vann i en kjele til potetene.
Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i mindre biter. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 20 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen.
Skrell og kutt gulrøttene tykke skiver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje og salt. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Skyll fisken og krydre med litt pepper. Legg fisken oppå gulrøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Torsken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er de hardkokte. Avkjøl eggene lett i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i terninger (se tips).
Vend grønnkålen sammen med litt olje, salt og pepper i en skål. Legg grønnkålen på brettet med torsken og gulrøttene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Skyll eplet og estragonen, og skrell sjalottløken. Kutt eplet i små terninger og finhakk løken. Dra bladene av estragonen og grovhakk bladene. Smelt 50g smør i kjelen du brukte til eggene (se tips). Vend inn eggene, løken, eplet og estragonen, og krydre med litt pepper.
Ha ønsket mengde smør i potetene, og mos dem med en stapper eller ballongvisp. Spe med melken, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!