Bakt torsk med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og eggesmør
Glutenfri

Bakt torsk med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og eggesmør

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Egg
1–2 stk
(Egg)
Norsk eple
½ stk
Estragon
½–1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Smør
50 g
(Melk)
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en eggedeler når eggene skal kuttes: Kutt ett og ett egg i deleren både på langs og på tvers. Kok gjerne smøret til det er gyllenbrunt og lukter av nøtter.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft, og kok opp vann i en kjele til potetene. 
Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i mindre biter. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 20 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. 
Skrell og kutt gulrøttene tykke skiver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje og salt. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Skyll fisken og krydre med litt pepper. Legg fisken oppå gulrøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Torsken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er de hardkokte. Avkjøl eggene lett i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i terninger (se tips). 
 Vend grønnkålen sammen med litt olje, salt og pepper i en skål. Legg grønnkålen på brettet med torsken og gulrøttene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
Skyll eplet og estragonen, og skrell sjalottløken. Kutt eplet i små terninger og finhakk løken. Dra bladene av estragonen og grovhakk bladene. Smelt 50g smør i kjelen du brukte til eggene (se tips). Vend inn eggene, løken, eplet og estragonen, og krydre med litt pepper. 
Ha ønsket mengde smør i potetene, og mos dem med en stapper eller ballongvisp. Spe med melken, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!