Kyllingbryst med knuste mandelpoteter, rødbetpurè, rosenkål og sjysaus

Kyllingbryst med knuste mandelpoteter, rødbetpurè, rosenkål og sjysaus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødbeter
2 stk
Smør
30 g
(Melk)
Mandelpoteter
400 g
Urtemiks
½–1 pakke
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ts
(Melk)
Rosenkål
200 g
Rødt eple
1 stk
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 758 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene kan også servers som bakte båter til retten, hvis dere syns det blir for tidkrevende å lage brunet smør og purè.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til mandelpotetene. 
Skrell og kutt rødbetene i båter. Fordel båtene i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak rødbetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Ha 30 g smør i en liten kjele, og kok opp på middels varme. La smøret koke til det er gyllent og lukter av nøtter. 
 Legg potetene i vannet fra punkt 1, og la dem småkoke under lokk på middels varme i 10–15 minutter. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Knus potetene lett med en gaffel, og vend inn urtemiksen rett før servering. 
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ts smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–12 minutter.
Skyll, rens og del rosenkålen i to. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt, og ha i litt olje. Stek rosenkålen under omrøring i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn eplet. 
Ha de ferdigbakte rødbetene i et litermål, og kjør dem til en jevn purè med en stavmikser, mens du sper med det brunede smøret (se tips). Smak eventuelt til med salt og pepper. 
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Hell sjyen fra kyllingen i sausen, og kutt kyllingen i skiver før servering. 
God middag!