Laks med ovnsbakt blomkål, couscous og yoghurtdressing med eple
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Couscous
125 g
Tranebær
½–1 pakke
Laksefilet
270 g
Yoghurt naturell
150 g
Grønt eple
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 726 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å korte ned tilberedningstiden kan du bake laksen i ovnen sammen med blomkålen.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme, og rør inn
paprikakrydderet og litt salt. Fordel blomkålbukettene i en ildfast form. Fordel paprikasmøret over blomkålbukettene, og bak dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn tranebærene før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Skyll og kutt eplet i terninger. Bland epleterningene med yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!