Lyrfilet med potetmos, paprika-relish og syltet gulbete
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
Smør
1 ss
Gulbete
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Rødløk
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Olivenolje
1 ss
Lyrfilet
325 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 540 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Relishen kan også serveres varm; hold den stekte paprikaen varm i en kjele sammen med løken, soyaen og olivenoljen. Vend inn korianderen og limen rett før servering. Topp fisken med relishen.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skylll og kutt gulbeten i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn beteskivene, og gi det et raskt oppkok. Trekk kjelen av varmen, og la beten trekke i laken frem til servering.
Skyll, rens og kutt paprikaen i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen og blank. Ha over soyasausen og kok opp. Ha paprikaen over i en skål, og skyll pannen (se tips).
Vend inn korianderen, limeskallet, rødløken og 1 ss olivenolje med paprikaen, og smak til med saften fra limen.
Varm opp stekepannen fra steg 3 til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!