Lyrfilet med hvitløksbakte potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og syrlig fiskesaus
Roede
Glutenfri

Lyrfilet med hvitløksbakte potetskiver

brokkoli, syltet rødløk og syrlig fiskesaus
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • margarin
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ts
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Olje
1 ts
Fiskebuljong
½–1 pakke
(Fisk)
Vann
½ dl
Margarin
3–4 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og brokkolien er gyllen. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Skru av varmen, og vend inn løken. La det trekke i omtrent 5 minutter, og sil av laken. Ta vare på ½ dl av syltelaken. 
Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ha syltelaken fra punkt 3, ½ dl vann og fiskebuljongen i en liten kjele. Gi det hele et rask oppkok, og skru av varmen. Pisk inn 3–4 ss kald margarin, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 
150 g Fisk: 125 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!