Pepperstekt steinbit med potetmos og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Hel sort pepper (kan sløyfes)
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Potetmos
1 g
Smør
ss
Melk
dl
Salt
Steinbitfilet
400 g
Hel sort pepper (kan sløyfes)
1-2 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
ts
Sitronsaft
ss
Brokkoli
1/2-1 stk
Smør
2 ss
Sjalottløk
1 stk
Kapers
1-2 ss
Tomat
1 stk
Soyasaus
3-4 ss
Sitronsaft
1 ss
Persille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Husk at du kan smake til potetmosen etter eget ønske med mer krydder, muskatnøtt, olivenolje, smør, urter eller hvitløk. Du kan selvfølgelig stå over pepper på fisken hvis det er noen i familien som ikke liker det sterke. Ønsker du likevel å gi fisken et løft, kan du alternativt krydre med litt malte korianderfrø og fennikelfrø. Dette gir en friskere smak til fisken. Vil du bruke din favoritt krydderblanding, er det naturligvis helt i orden.
Sett over lettsaltet vann til koking av brokkoli.
Ha potetmosen i en kjele og varm forsiktig opp. Tilsett smør og melk til du får ønsket konsistens. Rør forsiktig i potetmosen til den er god og varm. Smak til med salt helt til slutt.
Varm opp en stekepanne med olje på høy temperatur.
Knus de sorte pepperkornene grovt. Krydre fisken med salt og så mye pepper du ønsker. Jeg liker å krydre bare på den ene siden, det blir både penere og det gir en mildere smak. Krydre i så fall den siden du steker først.
Legg fisken i stekepannen og stek den på begge sider til den er gyllen og nesten gjennomstekt, omtrent 2-3 minutter på hver side. Legg fisken over på en tallerken og ha over litt sitronsaft.
Del brokkoli i buketter og stilken i staver. Kok brokkolien i 4-5 minutter, avhengig av størrelsen på bukettene.
Finhakk sjalottløk og persille, og kutt tomat i terninger.
Tilsett smør i samme stekepanne som du stekte fisken i og la det frese livlig. Når fresingen begynner å roe seg, ha i løk og la den bli blank. Tilsett kapers og tomat, og fres videre i et par minutter. Trekk pannen til side og tilsett soyasaus, sitronsaft og persille. Legg fisken tilbake i pannen.
Server steinbit med potetmos, brokkoli og kaperssmør.
God middag!