Vegetar
Lun potetsalat med rosenkål
middagsost, krutonger og yoghurtdressingRetten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Yoghurt naturell
75–150 g
Aioli
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Rødløk
1 stk
Tranebær
1 pakke
Middagsost
1 pakke
Krutonger
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 692 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt osten i skiver og stek den i en stekepanne med litt olje på høy varme i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre. Ha yoghurten og aiolien i en liten skål, og vend inn kryddermiksen.
Skyll, rens og del rosenkålen i to gjennom stilkfestet. Skyll og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og mør. Skru av varmen, vend inn tranebærene og rødløken, og krydre med salt og pepper.
Smuldre middagsosten i en liten skål, og smak til med appelsinskallet og litt salt og pepper (se tips).
Fordel potetene utover et stort fat, og ringle dressingen over. Fordel rosenkålblandingen og appelsinen over, og topp med krutongene og middagsosten.
God middag!