Ovnsbakt pytt i panne med panert torsk og gressløkkrem

Ovnsbakt pytt i panne

med panert torsk og gressløkkrem
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Gressløk
½ bunt
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å gjøre retten mer barnevennlig, kan gressløken serveres ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Skrell gulrøttene og skyll potetene. Del grønnsakene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i nedre del av ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den over grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Skyll og finsnitt gressløken, og bland den med crème fraîchen i en skål. Smak til med salt og pepper (se tips). 
Skyll spinaten, og skrell og finhakk hvitløken. Skru av ovnen og ta ut grønnsakene. Vend inn spinaten, hvitløken og 1 ss smør. La grønnsakene stå i ovnen i omtrent 5 minutter på ettervarme, til smøret har smeltet og spinaten har falt litt sammen. 
Vel bekomme!
God middag!