Pulled pork quesadillas
med frisk salsaRetten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- salt
- pepper
Rød paprika
½ stk
Gul løk
½ stk
Mørkokt svinebog
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 ts
Tortillalefser
4 stk
Revet ost
100 g
Tomat
1 stk
Gul løk
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Rød paprika
½ stk
Lime
½ stk
Hvitløksdressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 820 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll, rens og kutt hele paprikaen i små terninger. Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av løken og paprikaen i to minutter, og tilsett så svinebogen, kraften fra pakken og oksebuljongen. Kok opp og la kjøttet småkoke under lokk i 8–10 minutter, til det er gjennomvarmt. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler eller kutt det i mindre biter med en kniv. Rør inn 1 ts hvetemel, og kok opp. La kjøttet småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner.
Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel den revne osten på den ene halvdelen av hver av lefsene, og deretter kjøttblandingen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek quesadillaene i omganger i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø.
Skyll tomaten og korianderen. Finhakk korianderen og kutt tomaten i små terninger. Ha tomaten, korianderen og resten av paprikaen og løken fra steg 1 i en skål, og smak til med saft fra halve limen, og litt salt og pepper.
Del hver av quesadillasene i to. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og hvitløksdressingen til retten. Vel bekomme!
God middag!