Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter

Jul

Glutenfri

Spenets av vossakorv

med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Persille
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Rørte tyttebær
½ pakke
Vossakorv
350 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Norsk eple
½ stk
Spisskål
1 bit
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 956 kcal
  • Fett: 67 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å forenkle tilberedningen kan du kutte pølsen i skiver, og steke den med grønnsakene.

 Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Hell sjysausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med halve pakken med tyttebærene.    
Trekk skinnet av vossakorven, og del den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha pølsen over på en tallerken, dekk den med aluminiumsfolie, og hold pølsen varm frem til servering.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Kutt spisskålen i grove strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet, løken og kålen i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper.
 Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 1 minutt. Vend inn persillen og sennepsvinaigretten. 
 Server resten av tyttebærene til retten. 
God middag!