Stekt laks med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme
Glutenfri

Stekt laks

med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme
4.07 (812)
Under 20 min
6 Ingredienser
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Sukker
½ ss
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 607 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha rømmen i stekepannen sammen med den ferdigstekte laksen, og gi det hele et raskt oppkok.

Kok opp lettsaltet vann i en kjele til koking av gulrøtter og poteter. 
Del potetene i fire. Skyll eller skrell gulrøttene, og kutt dem i grove biter. Kok potetene og gulrøttene i vannet fra punkt 1 i omtrent 16 minutter, eller til de er gjennomkokte.      
Pisk sammen ½ ss sukker, 3 ss vann og 2 ss eddik i en bolle. Skyll og kutt agurken i skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Ha løken og agurken i bollen med syltelaken, og vend godt sammen. Krydre med pepper og litt salt.    
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Server lettrømmen til retten (se tips).   
God middag!