Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter og nanbrød
Vegetar

Gulrot- og ingefærsuppe

med kikerter og nanbrød
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem. Nanbrødene er gode å dyppe i suppen.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Kokoskrem
½–1 pakke
Lime
½–1 stk
Vann
3 dl
Kikerter
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 904 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 115 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en skje når du skal skrelle ingefæren. Du kan også rive den på den fine siden av et rivjern istedenfor å kutte den.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulroten i terninger. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Skrell og finhakk ingefæren(se tips). Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha gulroten, løken, hvitløken og ingefæren i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen og 3 dl vann. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gulroten er mør. 
 Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn garam masala-krydderet, litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter. 
 Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.     
 Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
 Server suppen i en skål, og topp med kikertene og korianderen. Server nanbrødet og yoghurten til retten.  
God middag!