Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, ris og teriyakisaus
Laktosefri

Japansk kyllingschnitzel

med syrlig kålsalat, ris og teriyakisaus
4.2 (250)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • sukker
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Panering
½–1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Strimlet hodekål
150 g
Grønt eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sukker
½ ts
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Lime
½ stk
Vårløk
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 945 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 109 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i mel, så i egg og sist i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek kyllingschnitzlene i 3–4 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile et par minutter, og kutt kyllingen i mindre biter før servering. 
Skyll og kutt eplet og all vårløken tynt. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomaten, kålen, eplet og halvparten av vårløken i en bolle, og tilsett ½ ts sukker, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.   
Del resten av limen i båter. Topp retten med limen, resten av vårløken, teriyakisausen og ønsket mengde av chiliflakene.
God middag!