Laks med ovnsbakt blomkål, couscous og yoghurtdressing med eple

Laks med ovnsbakt blomkål

couscous og yoghurtdressing med eple
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Couscous
125 g
(Hvete)
Tranebær
½–1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Rødt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 733 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å korte ned tilberedningstiden kan du bake laksen i ovnen sammen med blomkålen.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme, og rør inn paprikakrydderet og litt salt. Fordel brokkoli- og blomkålbukettene i en ildfast form. Fordel paprikasmøret over brokkoli- og blomkålbukettene, og bak dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn tranebærene før servering.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.  
Skyll og kutt eplet i terninger. Bland epleterningene med yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!