Laktosefri
Glutenfri
Tapaskjøttboller i tomatsaus
med ovnsbakte poteter, ruccolasalat og aioliRetten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
En enkel og skikkelig god tapasrett som tar deg rett tilbake til en liten spansk restaurant en varm sommerdag. Dypp de sprø potetene i aiolien.
En enkel og skikkelig god tapasrett som tar deg rett tilbake til en liten spansk restaurant en varm sommerdag. Dypp de sprø potetene i aiolien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- salt
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Paprikakrydder
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Oliven
1 pakke
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 769 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Ha potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og sprø.
Skrell og finhakk løken. Bland halvparten av løken inn i salsicciadeigen, og lag små kjøttboller med hendene, eller bruk to skjeer. Ha gjerne litt vann på hendene, slik at deigen slipper lettere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene og resten av løken i omtrent 3 minutter, til kjøttbollene har en jevn stekeskorpe. Krydre med oksebuljongen og oreganokrydderet, og hell over de hakkede tomatene. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minutter på middels varme.
Skyll og tørk ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i tynne båter, og bland den sammen med ruccolaen, olivenene og litt olivenolje i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!