Glutenfri
Vossakorv
med mandelpotetmos, rotgrøvarna og syrlig sjalottløkRetten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1-2 dl
Smør
½ ss
Vossakorv
350 g
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 916 kcal
- Fett: 64 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å forenkle oppskriften kan du dele potetene i jevnstore biter, og steke dem i ovnen med rotgrønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i grove terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er mørt.
Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Skjær noen snitt i pølsen, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Legg pølsen over på en tallerken.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett ½ ss smør, balsamicovinaigretten og ½ ts sukker. Kok opp, legg pølsene tilbake i pannen, og la det hele koke på middels høy temperatur i 2–3 minutter.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i ett minutt. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!
God middag!