Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus

Jul

Glutenfri

Sennepsbakt laks med ovnsbakte blomkål

couscous og yoghurtdressing med eple
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødbeter
2 stk
Grønnkål
50 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 677 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye fargestoff. Du kan også dele potetene, og steke dem i ovnen med rødbetene, hvis du ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt rødbetene i jevnstore båter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
Ha fisken i en smurt ildfast form, og smør sennepen oppå fisken. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
 Ta rødbetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele i ovnen i omtrent 4 minutter til, eller til rødbetene er møre og grønnkålen er sprø.  
 Hell smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Smak sausen til med saft fra appelsinen og litt av appelsinskallet.
Vel bekomme!
God middag!