Jul
Glutenfri
Medisterkaker
med ovnsbakte rotgrørnnesaker, potetmos med timian og sennepssjyRetten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Honning
1 pakke
Medisterkaker
390 g
Rustikk potetmos med timian
500 g
Sjysaus
½–1 pakke
Grov sennep
½–1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 965 kcal
- Fett: 67 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke medisterkakene i en stekepanne, om du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann.
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Ha medisterkakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Stek medisterkakene i ovnen under grønnsakene i 10–15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Ta grønnsakene ut av ovnen, og bland inn honningen. Sett grønnsakene øverst i ovnen, og stek det hele videre i 5–10 minutter, eller til grønnsakene er gylne.
Ha posen med potetmos i kjelen fra punkt 1, og la den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.
Hell sjysausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sennepen.
Vel bekomme!
God middag!