Urtebakt seifilet med stekte poteter, purrekrem, grønnkål og syltet rødløk
Roede

Urtebakt seifilet med stekte poteter, purrekrem, grønnkål og syltet rødløk

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • margarin
  • olivenolje
  • vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Margarin
½ ss
(Melk)
Seifilet
325 g
(Fisk)
Bladpersille
1 bunt
Panko
½ pakke
(Hvete)
Appelsin
½ stk
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Appelsin
½ stk
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Purre
1 stk
Spinat
50 g
Hønsebuljong
1 pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 597 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel ½ ss margarin over potetene, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre. Fordel grønnkålen over potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
Skyll persillen og appelsinen. Ha persillen, pankoen, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en pestoaktig konsistens. Finriv skallet av appelsinen (kun det oransje) på et rivjern, og vend det inn i crusten. Ha fisken i en ildfast form, og smør urtecrusten oppå. Bak fisken i ovnen i 8–10 minutter.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken og kryddermiksen. La løken trekke i laken frem til servering. Skrell og kutt appelsinen i fileter.
Snitt purren på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i tynne skiver, og skyll og grovhakk spinaten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 2 ss margarin. Stek purren under omrøring i omtrent 2 minutter. Vend inn spinaten, 2 dl vann og buljongen, og la det koke i et par minutter, til purren er mør. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, og smak eventuelt til med salt og pepper. Blir kremen for tykk, kan man spe med mer vann. 
Smør purrekremen på tallerkener, og plasser fisken midt på. Fordel potetene, grønnkålen, løken og appelsinen rundt
150 g Fisk: 125 g Purrekrem 2 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!