Kyllingbryst med couscoussalat, granateple, ruccola og urtedressing
Roede

Kyllingbryst

med couscoussalat, granateple, ruccola og urtedressing
4.17 (552)
Under 35 min
8 Ingredienser
Denne couscoussalaten må prøves. Med smak av hvitløk, persille og syrlig granateple, er den det perfekte tilbehøret til ovnsbakt kyllingbryst.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ss
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Ruccola
50 g
Granateple
1 stk
Olivenolje
1 ss
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Del kyllingbrystene i skiver før servering. 
 Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet. Skrell rødløken og skyll paprikaen. Kutt paprikaen i grove terninger og rødløken i båter. Stek grønnsakene i ovnen med kyllingen når det gjenstår omtrent 10 minutter av kyllingens steketid.   
 Skyll og tørk ruccolaen. Kutt toppen av granateplet. Kutt det deretter forsiktig på langs, før du åpner det opp. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank og plukk ut granateplefrøene. Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, ruccolaen og granateplenkjernene, couscousen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
 Server urtedressingen til retten.
250 g Kylling: 125 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!