Laks med ovnsbakte grønnsaker og smørsaus
Glutenfri

Laks med smørsaus

med ovnsbakte grønnsaker
4.24 (752)
Under 30 min
6 Ingredienser
Saftig laks som pannestekes i smør med møre, ovnsbakte poteter, brokkoli, gulrøtter og rødløk til, gjør dette til et godt og sunt måltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Smørsaus
1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 752 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre denne retten enda enklere, kan du krydre fisken med salt og pepper og legge den på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er møre. Legg brokkolien på stekebrettet når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.
God middag!
God middag!