Jul
Glutenfri
Svinekjaker med rotmos
ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebærRetten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Svinekjaker
300 g
Rotmos
200 g
Peppersaus
½–1 pakke
Rosenkål
200 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 554 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 57 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rosenkålen i stekepannen hvis du ønsker det!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann til rotmosen og peppersausen.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha kjøttet og kraften fra pakkene over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu på kjøttet halvveis inn i steketiden.
Legg posene med rotmosen og peppersausen i kjelen fra punkt 1, og la dem småkoke på lav varme i 15–20 minutter.
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt dem i to. Ha rosenkålen i en ildfast form, eventuelt i formen med kjøttet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rosenkålen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt (se tips).
Ha rotmosen og peppersausen over i hver sin serveringsskål. Tilsett gjerne kraften fra kjøttet i peppersausen før servering.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!