Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med urte- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og sitronsmørsaus
Saktevoksende kylling
Glutenfri

Stekt brystfilet av saktevoksende kylling

med urte- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og sitronsmørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Honning
1 pakke
Urtemiks
½–1 pakke
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 583 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i båter. 
Fordel gulrøttene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte. Krydre med urtemiksen de siste 3 minuttene av steketiden. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Ha kyllingen over i ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 6 minutter (se tips). La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
 Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sitronskallet og litt saft fra sitronen.
Nyt måltidet!
God middag!