Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter
Roede

Hjemmelaget asiatisk kyllingburger

sprø kålsalat og hvitløkspoteter
4.12 (330)
Under 45 min
13 Ingredienser
Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts
Koriander
½ bunt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sukker
½ ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Lett urtedressing
40 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg. Server gjerne ketchup eller chilisaus til burgeren.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, 1 ss av ingefærblandingen, maisstivelsen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
 Skyll kinakålen og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Finhakk resten av korianderen. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker.  
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
 Sett alle ingrediensene på bordet, og la alle sette sammen sin egen burger. Topp med urtedressingen, og server hvitløkspotetene til retten.
125 g Brød: ½ stk Salat: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. 
God middag!