Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Stir fry med ingefærmarinert kylling

med brokkoli og fullkornsris
4.12 (979)
Under 30 min
10 Ingredienser
Stir fry er perfekt i en travel hverdag. Den saftige kyllingen smaker ekstra godt når den er marinert, og med knasende grønnsaker er dette perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hoisinsaus
50 g
(Soya, Sesamfrø)
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 743 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i biter. Bland sammen kyllingen, maisstivelsen, hønsebuljongen og ingefærblandingen i en skål. Mariner kjøttet i omtrent 10 minutter. 
 Bland sammen hosinsausen, 2 ss valgfri eddik, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker og 2 dl vann i en skål.
 Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
 Varm opp en eller to store stekepanner til middels høy varme, og ha i den marinerte kyllingen. Stek den i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i sausen, og kok opp. La stir fryen småkoke under omrøring i et par minutter.
God middag!
300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!