Vegetariske street food-tacos med chilistekt sopp, mango og chilimajones
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetariske street food-tacos

med chilistekt sopp, mango og chilimajones
4.14 (460)
Under 40 min
12 Ingredienser
Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie
Kjerneblanding
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sjampinjong
200 g
Svarte bønner
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Reddiker
1 bunt
Rødløk
½ stk
Mango
½ stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.

 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen i 1–2 minutter, og ha den over i en skål. Skyll og grovhakk korianderen. Vend korianderen inn med kjerneblandingen når den er avkjølt. 
 Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Sil og skyll bønnene. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og ønsket mengde av chilikrydderet, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering (se tips).
 Skyll og kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, eller i hver sine skåler. Sett sammen tacos etter eget ønske, og server chilimajonesen til retten. 
God middag!