Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Island stew
Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping3.94 (89)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Vann
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Søtpotet
1 stk
Lime
1 stk
Spinat
50 g
Borlottibønner
1 pakke
Karri
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Svarte bønner
1 pakke
Mais
1 pakke
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Tortillachips
1 pakke
Limeskall
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 719 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell løken, hvitløken, ingefæren og søtpoteten. Skyll limen og spinaten. Ha borlottibønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Finhakk løken, hvitløken og ingefæren, og kutt søtpoteten i terninger. Finriv skallet fra limen og spar det til senere.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett hvitløken, ingefæren og karrien og stek videre i 1 minutt. Ha så i kokoskremen, 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og søtpotetterningene og kok under lokk på middels varme i 10 minutter.
Ha de svarte bønnene og maisen i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha de svarte bønnene og maisen utover på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek de svarte bønnene og maisen i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha borlottibønnene og spinaten i gryten og kok i 1 minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Skyll korianderen og chilien. Finhakk korianderen og kutt chilien i tynne skiver. Ta ut brettet med svarte bønner og mais fra ovnen og vend inn tortillachips, koriander, chili, og limeskallet fra punkt 2.
Server gryteretten med maistoppingen. God middag!
God middag!