Island stew - Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Island stew

Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping
3.94 (89)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • olje
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper
    Gul løk
    1 stk
    Hvitløksfedd
    1 stk
    Ingefær
    ½ bit
    Søtpotet
    1 stk
    Lime
    1 stk
    Spinat
    50 g
    Borlottibønner
    1 pakke
    Karri
    ½ pakke
    Kokoskrem
    1 pakke
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    Vann
    3 dl
    Svarte bønner
    1 pakke
    Mais
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Rød chili
    1 stk
    Tortillachips
    1 pakke
    Limeskall
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 719 kcal
    • Fett: 28 g
    • Karbohydrater: 92 g
    • Protein: 25 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
    Skrell løken, hvitløken, ingefæren og søtpoteten. Skyll limen og spinaten. Ha borlottibønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Finhakk løken, hvitløken og ingefæren, og kutt søtpoteten i terninger. Finriv skallet fra limen og spar det til senere.  
    Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett hvitløken, ingefæren og karrien og stek videre i 1 minutt. Ha så i kokoskremen, 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og søtpotetterningene og kok under lokk på middels varme i 10 minutter. 
     Ha de svarte bønnene og maisen i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha de svarte bønnene og maisen utover på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek de svarte bønnene og maisen i ovnen i omtrent 10 minutter.   
     Ha borlottibønnene og spinaten i gryten og kok i 1 minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft.  
    Skyll korianderen og chilien. Finhakk korianderen og kutt chilien i tynne skiver. Ta ut brettet med svarte bønner og mais fra ovnen og vend inn tortillachips, koriander, chili, og limeskallet fra punkt 2.    
    Server gryteretten med maistoppingen. God middag!   
    God middag!