Vegetar
Tunisisk shakshouka
med tomatsaus med egg, ovnsbakt squash, feta og rustikke multibrød4.31 (179)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Squash
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Egg
4 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Spinat
50 g
Hvitløksdressing
1 pakke
Fetaost
50 g
Bladpersille
1 bunt
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 664 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne spinaten inn i tomatsausen før eggene knekkes i.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell sjalottløken og hvitløksfeddet, og skyll paprikaen. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken. Skyll spinaten, ha den i en skål, og topp med litt olivenolje. Server spinaten og hvitløksdressingen til retten.
Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den og ønsket mengde av chiliflakene over retten. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.
God middag!