Laksebowl med jasminris, mango og chilimajones
Laktosefri

Laksebowl med jasminris

mango og chilimajones
4.48 (707)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Mango
1 stk
Pak choy
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ønsker du en mer spicy rett, kan du strø over litt finhakket chili, eller toppe med litt srirachasaus.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær fisken i terninger. Fordel terningene i en smurt ildfast form, og vend inn teriyakisausen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyene i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
 Ha risen i dype skåler og fordel laksen, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyene oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.
God middag!