Glutenfri
Tex-mex kylling-bowl
med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme4.37 (274)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
Maiskorn
1 pakke
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 824 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Hell laken av maisen. Ha kyllingen og kraften fra pakkene i en ildfast form sammen med maisen og paprikakrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og skjær lange bånd av gulrøttene med en skreller (se tips). Skrell og kutt halve rødløken i tynne skiver. Vend gulrøttene og rødløken i en bolle med saft fra halve limen og 1 ts sukker.
Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk resten av rødløken. Ha avokadoen i en skål, og mos den sammen med en gaffel. Vend inn tomaten og rødløken, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
Fordel risen i boller med kyllingen og maisen, og topp med guacamolen, de lettsyltede grønnsakene, lettrømmen og tomatsalsaen.
God middag!