Glutenfri
Medisterkaker i brun saus
med rotmos, rødkål og rørte tyttebærRetten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Grønne erter
125 g
Rotmos
500 g
Rødkål
½–1 pakke
Medisterkaker
390 g
Brun saus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1088 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 98 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og syrlig smak.
Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene sammen med potetene det siste minuttet av potetenes koketid.
Kok opp vann i en kjele. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Tilsett sausen og gi det hele et lite oppkok.
Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!