Godt og rimelig
Godt og rimelig
Kyllinglårfilet
med couscous, limedressing og bakte grønnsakerRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- pepper
- salt
- olje
- olivenolje
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Couscous
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Lime
½ stk
Yoghurt
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne de bakte grønnsakene inn med den ferdigkokte couscousen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i tykke båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med litt salt og pepper, og stek den i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Ha sitruskrydderet og 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs sitrussmøret over kyllingen med en skje. La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver.
Tilbered couscous som anvist på pakken.
Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern. Ha yoghurten i en skål, og vend inn limeskallet. Pisk inn litt olivenolje, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Vend inn stekesjyen fra kyllingen med couscousen. Kutt eventuelle resten av limen i båter. Fordel couscousen, kyllingen og grønnsakene på tallerkener, og topp med limedressingen og limebåtene. God middag!
God middag!