Mager svinekam og svart rissalat med mais, tomat, koriander og hvitløksdressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Svart ris
125 g
Lime
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødløk
½–1 stk
Mais
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 655 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek maisen og rødløken i en stekepanne på middels høy varme med litt olje hvis dere heller foretrekker det. Man kan også lage en salat med grønnsakene uten å blande den med risen, og heller servere dem hver for seg.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll limen, tomaten, chilien og korianderen. Skrell rødløken og hell laken av maisen. Finriv skallet av limen (kun det grønne) på et rivjern. Kutt tomaten i terninger, grovhakk korianderen, finhakk rødløken og kutt chilien i tynne ringer. Ha limeskallet, saften fra halve limen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper i en salatbolle.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og la kjøttet hvile i et par minutter før det skjæres i skiver.
Vend inn tomaten, rødløken, maisen, ønsket mengde av chilien og halvparten av korianderen i salatbollen med limemarinaden (se tips). Sil vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe seg tørr i kjelen. Vend risen inn med grønnsakene i salatbollen rett før servering, og smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter. Ha rissalaten på tallerkener, og topp med svineskivene og resten av korianderen. Server hvitløksdressingen og limebåtene til retten. God middag!
God middag!