Kylling thai red curry

Kylling thai red curry

Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • kyllingbuljongterning
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Finhakk eller riv ingefær. Knus sitrongress-stilkene, da kan de enkelt plukkes ut av gryten før servering og gir samtidig mye smak.
    Fres ingefær, sitrongress og curry paste i en kjele med olje på middels pluss til sterk varme i 1–2 minutter. Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk og limeblader. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 10 minutter.
    Skjær bort skinnet på kyllingfileten. Skjær kylling og paprika i strimler, og del sukkererter i to (se tips). Når gryta har putret i 10 minutter, tilsett kylling, paprika og sukkererter. La gryta trekke videre i 4–5 minutter.
    Smak til med soyasaus og limesaft, plukk ut sitrongresset og dryss over finhakket koriander (se tips).
    Server thaigryte med jasminris.
    God middag!