Svinefilet med bakt paprikakrem, brokkoli og potetbåter
Roede

Svinefilet med bakt paprikakrem, brokkoli og potetbåter

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Olje
1 ts
Poteter
350 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
1 stk
Olje
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 405 kcal
  • Fett: 7 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer når du steker kjøttet. Stikk termometeret i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til kjernetemperaturen ligger på omtrent 68 °C.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel paprikaen, løken og hvitløken med skallet på i en ildfast form, og ha over litt olje. Sett den ildfaste formen på en rist øverst i ovnen, og stek grønnsakene i omtrent 20 minutter.  
Skyll og kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og sitruskrydderet, og stek potetene i ovnen, under grønnsakene, i 20–25 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Vend brokkolien sammen med potetene på stekebrettet når det gjennstår omtrent 15 minutter av steketiden. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet på stekebrettet med potetene de siste 7 minuttene av steketiden, eller til det er gjennomstekt (se tips). La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver.
Fjern skallet på hvitløken. Ha grønnsakene og hvitløken i et stort litermål eller i en bolle, og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn krem. Smak til med det røkte chilikrydderet og eventuelt litt salt. 
150 g Kjøtt: 125 g Brokkoli: 100 g Paprikakrem: 3 ss Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!