Favarittboller i soppsaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetmos
Vegetar

Favarittboller i soppsaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetmos

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Favarittboller
280 g
(Bygg, Havre)
Soppulver
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 905 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene om ønskelig. Bruk gjerne et plastskjærebrett og plasthansker når du tilbereder betene, da spesielt rødbeten avgir mye farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kok dem i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og betene i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader etter 15 minutter. Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel grønnkålen over grønnsakene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek Favarittbollene i omtrent 5 minutter under omrøring, og ha dem over på en tallerken. Smelt 1 ss smør i pannen, og rør inn soppulveret og 1 ss hvetemel. Spe på med fløten og 1½ dl vann, litt og litt under omrøring. Tilsett bollene, kok opp, og la det småkoke frem til servering. Smak til med soyasausen og pepper.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!