Mild karri- og kyllinggryte med paprika, eple og ris

Mild karri- og kyllinggryte med paprika, eple og ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Karri
½–1 pakke
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Strimlet kyllingfilet
300 g
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønt eple
½ stk
Lime
1 stk
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Hvetemel
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 626 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle oppskriften litt kan man steke kyllingen naturelle direkte i gryten sammen med grønnsakene. Server da yoghurten og krydrene som en dressing til gryten.

Ha yoghurten i en bolle, og smak til med ønsket mengde av karrien og persilladen, og litt salt og pepper. Vend inn kyllingen, og la den marinere på benken frem til den skal stekes. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulroten, og skyll paprikaen og eplet. Kutt gulroten og paprikaen i terninger, og eplet i små terninger. Skvis litt av saften fra limen over eplet. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene under omrøring i omtrent 1 minutt. Vend inn paprikaen og ½ ss hvetemel, og stek videre i ett minutt. Tilsett kokoskremen og 2 dl vann, gi det hele et oppkok, og la det småkoke på lav varme i 5–6 minutter. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen sammen med marinaden fra steg 1 i 2 minutter uten å røre i den, til den er gyllen. Snu kyllingen, og stek videre i 2 minutter. Ha kyllingen over i gryten med grønnsakene, og la det småkoke videre i omtrent 3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre. Vend inn eplet rett før servering, og smak til med salt, pepper og saft fra limen. 
Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene til retten. 
God middag!