Alt-i-ett butter chicken med basmatiris og nanbrød
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- sukker
- smør
Yoghurt naturell
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Sitron
½ stk
Kyllinglår
1040 g
Moste tomater
1 flaske
Kokestabil matfløte
1 pakke
Salt
1 ts
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Tomater
2 stk
Strimlet kålsalat
200 g
Yoghurt naturell
150 g
Sukker
2 ts
Smør
2 ss
Basmatiris
270 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1016 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver og vend det sammen med saften fra halve sitronen og 1 ts sukker i en stor bolle. Skyll tomaten og del den i terninger. Ha tomaten og den strimlede kålen i bollen med løken, og vend inn yogurten. Smak til med salt.
Rør yoghurten sammen med ingefærblandingen, garam masala krydderet, 1 ts salt og saften fra halve sitronen i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet, og vend kyllingbitene inn i yoghurtmarinaden.
Ha de moste tomatene i en ildfast form sammen med fløten, 2 ss smør, 2 ts sukker og 1 ts salt. Rør godt sammen, og legg kyllingen over i sausen. Fordel resten av marinaden over kyllingen. Stek det hele i ovnen i 30 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ta ut formen etter 30 minutter, og øs sausen over kyllingen. Stek videre i 15-20 minutter, til sausen har tyknet litt.
Vel bekomme!
God middag!