Kylling overlår med potetmos, stekt sopp, grønnkål og rødvinsaus

Kylling overlår med potetmos, stekt sopp, grønnkål og rødvinsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Salt
    ts
    Kyllingoverlår
    1 pakke
    Sous vide-mandelpoteter
    400 g
    Smør
    1/2 ss
    Melk
    1 dl
    Strimlet grønnkål
    1 pakke
    Smør
    1 ss
    Salt
    ts
    Sitron
    1 stk
    Sjampinjong
    1/2 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For ekstra sprøtt skinn på kyllingen, ha på grillfunksjon i ovnen de siste 5 minuttene. Tilsett gjerne ½ ss smør i sausen rett før servering. Det gir en rundere smak.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft.
    Legg kylling overlårene i en ildfast form og sett den i ovnen og stek i omtrent 20-25 minutter (se tips).
    Ha mandelpotet i en kjele og sett på medium varme.
    Bruk en visp, mos poteten fint mens man tørker ut eventuell fuktighet i potetene. (Mos potetene med en stamper, potetpresse eller miksmaster.)
    Spe med melk og smør samtidig som du rører. Smak til med salt, pepper. Blir potetmosen for tørr, tilsett mer smør og melk. Personlig liker jeg at den er ganske bløt i konsistensen.
    Del soppen i fire og stek den i en varm stekepanne med litt olje til den begynner å bli gyllen.
    Tilsett grønnkål og smør, og stek videre i 3-4 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sitron.
    God middag!