Kylling og ris i form, med yoghurt- og jalapeñodressing

Kylling og ris i form

med yoghurt- og jalapeñodressing
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fullkornsris
135 g
Hønsebuljong
1 pakke
Squash
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Garam masala
1 pakke
Vann
2 dl
Salt
½ ts
Jalapeño
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 652 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en tykkere dressing kan du mikse jalapeñodressingen med halvparten av yoghurten først, og vende inn resten av yoghurten etterpå.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Rør sammen den ukokte risen, 2 dl vann og hønsebuljongen i en stor ildfast form. Fordel det jevnt utover, og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak risen i ovnen i 15 minutter. Skyll squashen og skrell gulrøttene og rødløken. Del squashen og gulrøttene i tykke skiver, og kutt rødløken i båter. 
 Ha grønnsakene og kyllingen i en stor bolle, og vend inn ingefærblandingen, garam masala krydderet og ½ ts salt. Ta risen ut av ovnen og fordel grønnsakene og kyllingen jevnt over risen. Sett formen tilbake i ovnen og stek det hele videre uten folie i 15–20 minutter, eller til risen er gjennomkokt.
Skyll, del og rens jalapeñoen for frø, og kutt den i grove biter. Skyll og tørk korianderen. Ha jalapeñoen og halvparten av korianderen i et desilitermål sammen med yoghurten, saften fra halve limen, ½ ts sukker og litt salt. Kjør det sammen til en jevn dressing med en stavmikser (se tips).
Kutt resten av limen i båter, og grovhakk resten av korianderen. Strø korianderen over formen ved servering, og server limebåtene ved siden av.
400 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!