Glutenfri
Stekt svinekam og ris
med za'atar-krydrede grønnsaker og kremet kremet pannesausRetten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
Grønn squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Zaatar
1 pakke
Jasminris
135 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½–1 pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Crème fraîche
75–150 g
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn litt hvetemel i fettet i stekepannen etter kjøttet er stekt, før du tilsetter vannet, for en fyldigere saus. Server tomaten kald, og vend den inn i grønnsakene til slutt, om dere foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Kutt squashen i terninger. Rens og kutt paprikaen i grove biter, og tomaten i store båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn litt olivenolje og krydre med ønsket mengde av za'ataren, og stek det hele videre i ovnen i 5 minutter til.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile mens sausen lages.
Ha persilladen, hønsebuljongen og 1½ dl vann i stekepannen fra forrige punkt (se tips). Gi det et oppkok, skru ned varmen til middels varme, og pisk inn crème fraîchen. Vend inn kraften fra kjøttet, og legg kjøttet i sausen om ønskelig.
God middag!