Pasta i romescosaus med kyllingfilet
ruccola og mandlerRetten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Romescosaus er en klassisk spansk saus fra Catalonia, tradisjonelt servert til fisk, som også smaker nydelig sammen med pasta og kylling.
Romescosaus er en klassisk spansk saus fra Catalonia, tradisjonelt servert til fisk, som også smaker nydelig sammen med pasta og kylling.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Mandler·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Ajvar
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Mezze maniche
200 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Ruccola
50 g
Skivede mandler
1 pose
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 737 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandlene i en tørr stekepanne i 1 minutt for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll paprikaen og tomaten, og skrell hvitløksfeddet og sjalottløken. Kutt grønnsakene i mindre biter. Ha grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Ta kyllingen ut av pakken, og ha den på stekebrettet sammen med grønnsakene de siste 15 minuttene av steketiden. Ha sjyen fra pakkene over i et litermål.
Skyll og tørk ruccolaen.
Ha ajvarsausen i litermålet sammen med sjyen. Ta ut brettet med grønnsaker og kylling når det er ferdigstekt, og ha omtrent halvparten av grønnsakene i litermålet sammen med 1 ss olivenolje, og miks det hele sammen til en jevn saus med en stavmikser. Smak til romescosausen med salt og pepper. Ha evt. litt av pastavannet i sausen for en løsere konsistens.
Sil vannet fra den ferdigkokte pastaen og vend inn romescosausen. Kutt kyllingen i skiver og server den, resten av grønnsakene, ruccolaen og mandlene til pastaen.
God middag!