Laktosefri
Vegetar
Phở- Nudelsuppe med smilende egg
bønnespirer og shiitakeRetten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- hvitvinseddik
- salt
- olje
Gul løk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Sitrongress
1 stk
Five spice
½ pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Pak choy
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Eggenudler
125 g
Egg
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 468 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta vare på den kokte avsilte løken, skrell og hakk den, og ha den tilbake i suppen.
Del løken og ingefæren i to på langs (ikke skrell dem). Skrell og grovhakk hvitløken. Knus sitrongresset med baksiden av kniven, og del det i to.
Varm opp en romslig gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefæren med snittflatene ned i omtrent 2 minutter, til de har fått en stekeskorpe. Tilsett hvitløken, sitrongresset og five spice-krydderet, og stek videre i 30 sekunder under omrøring. Ha i soyasausen, buljongen, 1 ts sukker og 6 dl vann. Kok opp, skru ned til lav varme, og la buljongen småkoke i omtrent 20 minutter.
Skyll pak choyen, bønnespirene og chilien, og skrell løken. Rens soppen fri for eventuelle jordrester. Kutt pak choyen og soppen i skiver, og kutt løken og chilien i tynne skiver.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 6–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og del dem i to.
Sil buljongen, og kok opp (se tips). Smak til med eddik og eventuelt litt salt. Ha i shiitaken og pak choyen fra punkt 3, og la det småkoke i omtrent 4 minutter.
Fordel nudlene i skåler, og hell over buljongen med grønnsakene. Topp med bønnespirene, løk- og chiliskivene og eggene ved servering.
God middag!