Pasta carbonara med bacon, erter og tomatsalat

Godt og rimelig

Pasta carbonara

med bacon, erter og tomatsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • pepper
  • salt
Egg
2 stk
(Egg)
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Linguine
200 g
(Hvete)
Erter
125 g
Pastavann
1 dl
Baconterninger
150 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
Knekk eggene i en skål, og riv over osten. Ha over rikelig med kvernet sort pepper og pisk alt godt sammen. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. La ertene koke med de siste 2 minuttene av koketiden til pastaen.   
Stek baconterningene i en stekepanne i omtrent 5 minutter eller til de er sprø.  
Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomatterningene i en serveringsskål og vend inn balsamicovinaigretten. Krydre med litt salt og pepper.   
 Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før vannet siles fra. Ha pastaen og ertene tilbake i kjelen og vend inn eggemiksen på middels varme. Spe med litt av det varme pastavannet til en kremete konsistens. Server pastaen med det sprøstekte baconet og tomatsalaten.      
God middag!