Godt og rimelig
Pasta carbonara
med bacon, erter og tomatsalatRetten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- pepper
- salt
Egg
2 stk
Grana Padano
1 pakke
Linguine
200 g
Erter
125 g
Pastavann
1 dl
Baconterninger
150 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
Knekk eggene i en skål, og riv over osten. Ha over rikelig med kvernet sort pepper og pisk alt godt sammen. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. La ertene koke med de siste 2 minuttene av koketiden til pastaen.
Stek baconterningene i en stekepanne i omtrent 5 minutter eller til de er sprø.
Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomatterningene i en serveringsskål og vend inn balsamicovinaigretten. Krydre med litt salt og pepper.
Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før vannet siles fra. Ha pastaen og ertene tilbake i kjelen og vend inn eggemiksen på middels varme. Spe med litt av det varme pastavannet til en kremete konsistens. Server pastaen med det sprøstekte baconet og tomatsalaten.
God middag!