Godt og rimelig
Kjøttkaker i brun saus
med poteter, gulrøtter og tyttebær3.85 (66)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- smør
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttkaker
390 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
1½ ss
Hvetemel
1½ ss
Vann
4 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brun gjerne kjøttkakene i kjelen med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen skorpe og mer smak.
Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.
Smelt 1½ ss smør i en kjele, og rør inn 1½ ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 4 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kjøttkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kjøttkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med soyasausen.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha de rørte tyttebærene i en skål, og vend inn epleterningene.
God middag!