Roede
Svinekam og krydrede potetchunks
med kremet bakt brokkolisalatRetten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- olje eller margarin
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Olje
½ ts
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
1 stk
Rødt eple
1 stk
Lettmajones
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Olje
1 ts
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje eller margarin
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 591 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bak brokkolien videre uten å mose den om dere foretrekker større biter i salaten. Løken kan også bakes i ovnen i omtrent 15 minutter for en mildere smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i mellomstore biter. Ha potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Krydre de ferdigstekte potetchunksene med kryddermiksen.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen under potetene i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Skrell løken, og skyll sitronen og eplet. Finhakk rødløken, og kutt eplet i små terninger. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og ha skallet i en bolle sammen med majonesen, eplet og løken. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
Ta brettet med brokkoli ut av ovnen, og mos bukettene med en kopp (se tips). Hell over soyasausen, og bak brokkolien videre i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og lett sprø i kanten. Vend inn den ferdigbakte brokkolien med dressingen fra punkt 3.
150g Svinekam: 125 g Brokkolisalat: 125 g Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!