Røkt svinekam og gresskarkremet mathvete
med eple og grønnkålNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Mathvete
1 pakke
Flaskegresskar
¼ stk
Hønsebuljong
½ pakke
Smør
1 ts
Flaskegresskar
¼ stk
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Røkt svinekam uten ben
300 g
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend kraften på tallerkenen med kjøttet inn med gresskarpurèen. Vend grønnkålen og eplet med den ferdigkokte mathveten, og server gresskarpureèn som saus på siden.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gresskaret i to på langs. Skrap ut kjernene med en skje, og kutt den delen uten grop i små terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i omtrent 20 minutter, til det er gyllent og mørt. Tilbered mathveten som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Kutt resten av det halve gresskaret i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn gresskaret, og la det trekke i laken frem til servering. Vend om på skivene et par ganger før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i omtrent 5 minutter, og kutt det i skiver før servering.
Skyll eplet og grønnkålen, og kutt eplet i små terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen under omrøring i omtrent 3 minutter, og krydre med salt og pepper. Skru av varmen, og vend inn epleterningene.
Sil buljongen fra mathveten, men ta vare på buljongen. Ha det bakte gresskaret i et litermål sammen med 1 ts smør. Kjør det sammen med en stavmikser, og spe med ønsket mengde av buljongen, til du får en jevn og litt løs purè. Vend pureèn og mathveten sammen, og spre det utover tallerkener. Ringle over yoghurten, og topp med grønnkålen, eplet, kjøttet og det syltede gresskaret.
God middag!