Ramen med kylling
bløtkokt egg og pak choyNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- vann
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Pak choy
1 stk
Eggenudler
½ pakke
Vann
5 dl
Egg
1 stk
Gulrot
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 849 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne i 1–2 minutter for ekstra god og nøtteaktig smak.
Sett til side 1 ts av ingefærblandingen i en skål. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i resten av ingefærblandingen. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side til den er gyllen. Ha i 5 dl vann, buljongen og soyasausen. Kok opp, og la suppen småkoke på lav varme i 5–6 minutter under lokk, til kyllingen er gjennomkokt. Del pak choyen i to på langs. Skyll den godt innvendig, og ha den i buljongen når det gjenstår 3 minutter av koketiden.
Kok opp vann i en kjele. Kok egget i 6 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann før du skreller og deler det i to.
Plukk ut den ferdigkokte kyllingen og pak choyen, og kok nudlene i buljongen i 4 minutter. Del kyllingen i skiver.
Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, og vend dem sammen med litt salt, ingefærblandingen fra punkt 1 og sesamfrøene (se tips). Fordel nudlene i en dyp skål og hell over buljongen. Topp med kyllingen, pak choyen, gulroten, det bløtkokte egget og ønsket mengde av chiliflakene.
God middag!